stic·ker (de; m; meervoud: stickers) 1zelfklevend plaatje

  Zoek je in de Dikke van Dale een verklaring/ betekenis van het woord "sticker" dan geeft het deze aan als: ” zelfklevend plaatje”. Dat is op zich duidelijk maar eigenlijk is alles wat je aanduid als verkleinwoord een onderschatting. De sticker is niet zomaar een ‘ plaatje” maar een serieuze drager van een communicatieve boodschap. In de grafische- en sign industrie wordt de sticker als serieuze drager van vele merken- woord en beeld boodschappen toegepast.

Machinesticker

In het dagelijkse leven ziet men elke minuut een sticker of ander dergelijk marketingmateriaal in de directe omgeving in je directe omgeving, zonder dat je het door hebt. Kijk maar eens rond in je badkamer ( cosmeticaproducten ) of keuken op etenswaren ( fruit ,bananen) Op alle potjes en flesjes en op elk apparaat in huis zitten een aantal etiketten en  stickers o.a. om typenummers , het logo van het merk te weergeven of om de voedingswaarden te laten zien. Zelfs de kleur van het apparaat/product wordt met een “sticker” gecreëerd. Ook onderweg naar je werk zie je overal reclameboodschappen op auto’s, bussen en reclameborden. Op je werk of school zijn alle bewegwijzeringen, raamfolies en muurfolies toepassingen waarbij gebruikt wordt gemaakt van het zogenoemde "zelfklevende plaatje". Ben je op je werk bezig met het maken van een product dan zal er op elk onderdeel vast een sticker zitten, niet alleen aan de zichtbare zijde, maar zeker aan de binnenzijde en achterzijde zit t vol met waarschuwingen of aanduidingen.

Een sticker is een waarschuwing. 1
Machinesticker

Pictogrammen

We worden van jongs af aan opgevoed met het lezen en kijken naar waarschuwingen door middel van verkeersborden en pictogrammen. Deze pictogrammen worden in 90 % van de toepassingen als sticker ingezet. In de Europese wet-en regelgeving zijn vele zaken vastgelegd waaraan deze pictogramstickers aan moeten voldoen.Een groot voordeel van de pictogramstickers is dat het geen taal bevatten en dus internationaal herkenbaar en inzetbaar zijn.

Een sticker is een waarschuwing. 2
Pictogram

Waarschuwing

Als producent van machines zal men het belang van duurzame pictogramstickers erkennen, want zonder stickers (lees: waarschuwingen) kunnen in de praktijk gevaarlijke en soms levensbedreigende situaties ontstaan. Dat wil je niet op je geweten hebben, dus zorg altijd voor de juiste sticker op de juiste plaats. Stickercompany weet uit ervaring welke sticker waar geplaatst dient te worden. Deze duurzame stickers kunnen geplakt worden op vele oppervlakken: van poedercoatings tot rvs-staal. Indien nodig kan de sticker gelamineerd of voorzien worden van UVgel inkt om  te beschermen tegen mechanische belasting.

Een sticker is een waarschuwing. 3
Waarschuwingsstickers

  Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten? Aarzel dan vooral niet om contact op te nemen. Onze "sticker- specialisten staan voor je klaar!