Als je de gehele omgeving in ZO Brabant bezig ziet met de nieuwste hightech technieken,  innovatie en design kun je er niet omheen dat je hierdoor aangetrokken wordt, een absolute toegevoegde waarde hierin is: printen met UV-gel.

Stickers

Nou lijkt het printen van stickers een eenvoudige zaak, maar dit is ook  niet meer wat t lijkt. Stickers printen is tegenwoordig ook hightech-business, mede door de nieuwste toegepaste technieken in UV-gel. Stickers op vel,op rol en  in elke oplage met variabele data en evt ook gepersonaliseerde data is geen enkel probleem in deze tijd, we draaien er onze hand niet meer voor om.

UV-gell printer
Canon Colorado UV-gel 1640 Grootformaat Printer

           

Zeefdruk

Toen er ruim 30 jaar geleden alleen nog met zeefdruk-en folietechnieken stickers geproduceerd werden in 1 kleur en met hoge uitzondering  in Full Colour konden we ons niet voorstellen dat we dit nu door hightechmachines tot in nano pixels-details  zouden printen. De vraag naar stickers is de afgelopen decennia meerdere malen verdubbeld, omdat juist de techniek het mogelijk maakte dit proces te versnellen en kwalitatief naar een hoog niveau te tillen.  

UV-Gel

  De allernieuwste techniek die hieraan een zeer positieve bijdrage levert voor het produceren  van stickers is de UV-Gel techniek van Canon via de Colorado 1640. Deze techniek mede ontwikkeld door OCE in Venlo is naast een Nederlandse innovatie  ook een wereldwijd gepatenteerde techniek  welk op gebied van verlagen van uitstoot  en residu de hoogste internationale standaard: de GREENGUARD-certificering heeft ontvangen.   https://www.canon.nl/press-centre/press-releases/2017/10/greenguard-gold-certification/    

Besparing

  Juist met deze technische innovatie kunnen er meerdere veiligheids normen in de stickerproductie  verkregen worden, denk daarbij aan: - B1 brandvertragende normen, (geen uitstoot/schone lucht) - PVC vrije materialen printen , - indoor-signs, POS materiaal, vloerstickers - outdoor signing  ( raamvisuals –beton/asfaltstickers  ) - interieur, ( meubels, glas ) wandbekleding ( behang )

stickers op rol
Sticker Produceren Op Rol

  Omdat de krasvastheid en krasbestendigheid van deze UVGel uithardende inkten juist het lamineren in veel gevallen overbodig maakt is het tevens een kostenbesparende oplossing. Naast de krasvastheid is het inktverbruik in deze UVGel techniek met ruim 40 % afgenomen, tel daarnaast de hoge snelheid van deze productiemethode en de laagste uitstoot bij verwerking bij elkaar op en constateer dat stickers produceren vandaag ook een sterk staaltje hoogwaardige techniek is.

Investering

Bij StickerCompany innoveren we graag met inmiddels  talloze unieke voorbeelden. Als een van de eerste sticker-producenten in deze branche heeft Stickercompany voortschrijdend geïnvesteerd in deze hoogwaardige techniek. De afgelopen maanden zijn de prepress en nabewerking hierop aangepast om nu zeer efficiënt en snel te kunnen produceren.  Ben je benieuwd geworden en wil je meer weten? Aarzel dan vooral niet om contact op te nemen. Zoek je ook antwoorden op het gebied van zelfklevende toepassingen?. Onze sales en print specialisten staan vanzelfklevend voor je klaar!       https://www.youtube.com/watch?v=-TB74C1cbXs    
*De GREENGUARD Gold-certificering is een waarborg voor zakelijke aanbieders van print die de UVgel-inkt en UV-uithardende inkten van Canon gebruiken bij toepassingen binnenshuis, zoals onder meer wanddecoratie en interieur-signage